Τρίτη

Χωρίς ψευδαισθήσεις

πηγη: www.kathimerini.gr

Η χώρα βρίσκεται σε μια πάρα πολύ κρίσιμη καμπή. Η ύφεση αγγίζει πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το ΠΑΣΟΚ και τις συντεχνίες του και οι τράπεζες και μαζί οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε δεινή θέση. Ολα αυτά έχουν διαμορφώσει μιαν άρρωστη, βαριά ατμόσφαιρα, ενώ πληθαίνουν τα κρούσματα βίας διαφόρων μορφών.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να βαδίσει στον δρόμο του «μαρτυρίου» και των αναγκαίων αλλαγών πριν δει το φως της ανάκαμψης.

Οι επόμενες εβδομάδες δεν θα είναι εύκολες και η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο αν δείξει ότι δειλιάζει ή ότι υποχωρεί μπροστά στις αντιδράσεις. Δεν πρέπει όμως να γελιόμαστε. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πέσει και να την διαδεχθεί μια άλλη, αλλά στο τέλος της ημέρας ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθηθεί θα είναι ο ίδιος, με ελάχιστες παραλλαγές. Κανείς δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις περί αυτού όσο και αν όλοι μας θα θέλαμε, μέσα στο κλίμα των εορτών, να πιστέψουμε κάποιο άλλο... παραμύθι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου