Παρασκευή

Οι συνέπειες μιας καθυστέρησης

Άρθρο του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου για το "ΕΘΝΟΣ"


Οταν, επί Νέας Δημοκρατίας, ήρθε προς συζήτηση το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις σχετικά με την ανώτατη εκπαίδευση, θα θυμάστε ότι εκείνο που τελικά καταφέραμε ήταν να συζητάμε για το άσυλο και μόνο για το άσυλο. Ηταν ακόμη μια επιβεβαίωση ότι σ' αυτήν τη χώρα μονίμως βλέπουμε το δέντρο και ποτέ το δάσος.

Ανάλογη είναι η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί με το αθλητικό νομοσχέδιο. Ηδη οι προβολείς του ενδιαφέροντος πέφτουν σχεδόν αποκλειστικά στη διάταξη που αφορά τη δυνατότητα Αράβων να επενδύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μη βιαστείτε ν' αποφανθείτε ότι αιτία είναι ο Ανατολάκης, η σωματειακή του προέλευση και η ξαφνική «ευθιξία» του σχετικά με το μέλλον μιας αραβικής επένδυσης. Αιτία είναι η διαχρονική ανικανότητα των εκάστοτε κυβερνώντων να βλέπουν τα προβλήματα στις σωστές τους διαστάσεις και να τα επιλύουν έγκαιρα.
Και εξηγούμαι. Το θέμα ανέκυψε τον περασμένο Νοέμβριο. Και η σχετική νομοθετική παρέμβαση δεν αποτελούσε τίποτα περισσότερο από προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην αντίστοιχη κοινοτική. Στα όσα ισχύουν στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και όπου άλλού αναπτύσσεται ανάλογη επενδυτική δραστηριότητα. Απλά και καθαρά πράγματα.

Αντί, όμως, να ρυθμιστεί τότε το θέμα χωρίς ν' ανακύψει το παραμικρό πρόβλημα, αφέθηκε για τη χειρότερη χρονική στιγμή. Γιατί ο Ιανουάριος είναι περίοδος μεταγραφών και ο καθένας γνωρίζει ότι ο τίτλος του πρωταθλητή και τα 20 έως 30 εκατομμύρια ευρώ του Champions League θα κριθούν πιθανότατα από την οικονομική δυνατότητα του Παναθηναϊκού να ενισχυθεί ή όχι μεταγραφικά.
Και λες και δεν είχαμε άλλα προβλήματα, αποκτήσαμε κι αυτό. Η ανικανότητα του αρμόδιου υπουργού να προβλέψει τις παρενέργειες της καθυστέρησής του χρεώνει την κυβέρνηση στα μάτια των φανατικών οπαδών με μία ούτως ή άλλως μεροληπτική (γι' αυτούς) στάση. Υπέρ του Παναθηναϊκού αν η διάταξη ψηφιστεί άμεσα ή υπέρ του Ολυμπιακού αν η διάταξη πάει για τον επόμενο μήνα. Και το διακύβευμα, όπως είπαμε, 20 έως 30 εκατομμύρια. Πολλά λεφτά.

Υ.Γ.: Ευτυχώς που ένας άνθρωπος του αθλητισμού, ο Ιωαννίδης, έθιξε δύο από τα κορυφαία προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τη χυδαιότητα του σωματειακού Τύπου και τις διαστάσεις που έχει πάρει ο δανεισμός παικτών. Θα μπει φραγμός σε κάτι από τα δύο;


Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου