Τετάρτη

Τυχοδιωκτισμός ή αυτοχειριασμός;

Πηγή : http://www.protothema.gr
Άρθρο της Κλεοπάτρας Κοντονίκα

Ο εκλεγμένος μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες κ. Πρωθυπουργός της χώρας, μας πέταξε μια νέα βόμβα χθες το βράδυ. Δημοψήφισμα. Ερώτημα η αποδοχή ή όχι της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας. Ενώ ακόμη εκκρεμεί η καταβολή της έκτης δόσης. Δηλαδή μας βάζει με την εξουσία που του έχει δώσει ο ελληνικός λαός να τον διευκολύνουμε στις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να λάβει και στην ακόμη πιο δύσκολη υλοποίησή τους.Μας πετάει το μπαλάκι να αποφασίσουμε αν θέλουμε να αυτοχειριασθούμε.

Το δημοψήφισμα όμως επί της ουσίας το έχει ήδη κάνει και το κάνει καθημερινά ο ελληνικός λαός. Τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία του, η οποία καταβάλλει κανονικότατα τους συνεχείς φόρους, τις έκτακτες εισφορές, τα κάθε λογής τέλη, από το δραματικά μειωμένο εισόδημά του. Προφανώς η κυβέρνηση δεν αντέχει τις αμφισβητήσεις, ούτε τις αντιδράσεις, ούτε τις διαμαρτυρίες.

Ο ελληνικός λαός ψηφίζει κάθε φορά που πληρώνει, κάθε φορά που εισπράττει χαμηλότερο μισθό και χαμηλότερη σύνταξη, κάθε μέρα που παλεύει να επιβιώσει.

Το έχει πει το ναι ο ελληνικός λαός, όχι γιατί του αρέσει αλλά γιατί διαθέτει την ωριμότητα να αποφασίζει για την επιβίωσή του στα κρίσιμα ζητήματα. Η μεγάλη πλειοψηφία έτσι λειτούργησε. Για τους υπόλοιπους, η κυβέρνηση διαθέτει τα «όπλα» της. Κόβει το ρεύμα και παίρνει ανάλογα μέτρα. Και να εξηγούμεθα. Μέτρα γι’ αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν, όχι για τους φοροφυγάδες,

Τώρα αν η κυβέρνηση πανικοβλήθηκε από τις αντιδράσεις στην παρέλαση και μας σέρνει σε εκβιαστικά δημοψηφίσματα, τότε όχι μόνο να κυβερνήσει δεν μπορεί, αλλά ούτε να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα.

Η δημοκρατία μας διαθέτει τα μέσα και τον τρόπο να αντιμετωπίσει τέτοια κυβερνητικά αδιέξοδα. Είναι μόνον οι εκλογές. Όλα τα άλλα είναι ο απόλυτος πολιτικός τυχοδιωκτισμός.Αν δεν μπορούν εκείνοι, μπορούμε εμείς να τους αποδεσμεύσουμε κι ας πάνε να κυνηγήσουν αλλού την τύχη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου