Δευτέρα

Συναίνεση για την Παιδεία


Η κυβέρνηση δείχνει να μελετά μία υποχώρηση στις αλλαγές που σχεδίαζε για την Παιδεία. Τα φιλόδοξα, και εν πολλοίς σωστά, σχέδια της αρμόδιας υπουργού φαίνεται ότι κινδυνεύουν να εγκαταλειφθούν λόγω των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και του κινδύνου κινητοποιήσεων φοιτητών. Δυστυχώς και ένα τμήμα της πανεπιστημιακής κοινότητας έδειξε να λυγίζει με την πρώτη πίεση των φοιτητών - συνδικαλιστών.

Η Παιδεία είναι, όμως, μια σοβαρή εθνική υπόθεση, που δεν μπορεί να θυσιαστεί, για άλλη μια φορά, στον βωμό του πολιτικού κόστους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει σημάδια υπεύθυνης στάσης, παρά την άσκοπη αντιμνημονιακή ρητορεία της, ψηφίζοντας νομοσχέδια τα οποία προβλέπουν διαρθρωτικές αλλαγές.

Πόσο εξαιρετικό θα ήταν οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς να συμφωνήσουν σε μια σειρά αλλαγών στην Παιδεία και να τις περάσουν μαζί από τη Βουλή! Ανάπτυξη χωρίς σοβαρά πανεπιστήμια δεν γίνεται και σοβαρά πανεπιστήμια δεν θα έχουμε ποτέ αν δεν συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στην ψήφιση γενναίων μεταρρυθμίσεων, τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου